Editura ASCR – perioada promoțiilor

Editura ASCR este clasificată în categoria A2 (edituri cu prestigiu recunoscut), pentru domeniul Psihologie. 

Colecții:

  • Psihologul expert – colecţie deschisă specialiştilor şi cercetătorilor a căror competenţă pune în valoare domeniul ştiinţelor cognitive: psihologie, inteligenţă artificială, neuroştiinţe, lingvistică teoretică, antropologie, filosofia minţii.
  • Psihologie și viață – colecţia acoperă un teritoriu de intersecţie dintre specialistul practician care poate oferi răspunsuri şi nevoia nespecialistului de a fi ajutat să găsească soluţiile cele mai eficiente pentru problemele lui.
  • Consiliere școlară – colecţia s-a născut din dorinţa de a oferi instrumente şi soluţii practice consilierilor şcolari, educatorilor, profesorilor, diriginţilor, tuturor celor care lucrează în domeniul şcolar.
  • Educație – cărţile acestei colecţii abordează probleme fundamentale ale educaţiei de astăzi: componenta motivaţională în învăţare, strategii pentru elevii cu dificultăţi şcolare, competenţe şi evaluare, practicile de succes ale profesorilor, dinamica relaţiilor elev-profesor.
  • Cărți pentru copii – colecţia propune un câmp deschis oricăror texte literare şi non-literare cu valoare psihoterapeutică, pentru orice vârstă, ca alternative de comunicare, modele comportamentale, valori morale – resurse complementare în modalităţile ştiinţifice de abordare.
  • Softuri educaționale – reprezintă o provocare din punct de vedere cognitiv, sunt atractive, îşi motivează utilizatorii şi îi transformă în participanţi activi la propriul proces de învăţare. Pornind de la aceste premise, o echipă multidisciplinară de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii „Babeş-Bolyai” şi de la Asociaţia de Ştiinţe Cognitive din România a demarat un program de realizare de softuri educaţionale care să constituie instrumente interactive şi atractive în sprijinirea procesului de învăţare.
  • E-book-uri – cărți electronice cu conținut multimedia pentru psihologi, psihoterapeuţi şi pentru publicul larg.
  • Confluențe – colecția propune cărţi de autor, studii şi cercetări de specialitate şi interdisciplinare în domenii ca: neuroştiinţe, inteligenţă artificială, antropologie, sociologie, filozofie, fizică, bioetică, astronomie, cosmologie, lingvistică, medicină, ştiinţe politice, ştiinţele mediului.

Accesați: Editura ASCRED – http://ascred.ro/