Destinații de weekend – Muzeul Militar Național ”Regele Ferdinand I”

Str. Mircea Vulcănescu nr. 125 – 127, sector 1, Bucureşti, telefon 021.319.59.04

Fondat în decembrie 1923, Muzeul Militar Național ”Regele Ferdinand I” reprezintă un monument dăltuit întru cinstea ostașului român – indiferent de epocă și rang -, care s-a jertfit pentru libertatea pământului strămoșesc.

Muzeul Militar Național reprezintă una dintre cele mai mari instituții de profil din România. El are o suprafață expozițională de peste 22.000 mp, ce prezintă aproximativ 6% din patrimoniu și cuprinde: expoziția permanentă de istorie militară veche, medievală, modernă și contemporană (pavilionul A), colecțiile de uniforme și armament (pavilionul B) și expozițiile de aviație (pavilionul E), respectiv atelajele, harnașamentul și accesorii de călătorie (pavilionul F).

Dintre toate acestea, ”inima” muzeului o constituie parcul exterior de tehnică militară. Aici este locul unde sunt reunite cele mai diverse piese de artilerie, blindate ori simple autovehicule. Toate au în spate o poveste, iar unele dintre ele s-au „întâlnit” și pe câmpul de luptă.

Totodată, în parcul muzeului, vizitatorul are ocazia să descopere tehnică militară „cu greutate” precum tancuri, TAB-uri, MIG-uri, IAR-uri, lansatoare de rachete, radare și camioane. Alături de acestea, Muzeul Militar Național mai deține și unele exponate care sunt unicate pe plan mondial.

Sursa: http://www.redescoperaistoria.ro/ , 24 ianuarie 2019