Cum să-ți schimbi mintea – Michael Pollan

Această carte relatează conținutul raportului investigativ al autorului văzând autoexperimentarea efectelor consumului ciupercilor halucinogene, al drogului numit acid lisergic dietilamid (sau, după cum este mai bine cunoscut, LSD) și al drogului 5-metoxi-N,N-dimetiltriptamină (cunoscut sub denumirea 5-MeO-DMT sau „Broasca râioasă”). În Statele Unite, ca și în multe alte țări, producerea, posesia sau furnizarea de LSD, ciuperci halucinogene și/sau dimetiltriptamină sunt ilegale și se pedepsesc cu închisoarea și/sau amendă, cu excepția cazurilor în care sunt folosite în scopuri de cercetare, cu avizul autorităților. Prin urmare, trebuie înțeles faptul că această carte intenționează să redea experiențele autorului și să ofere o perspectivă asupra contextului și situației actuale în domeniul cercetării acestor substanțe.

O investigație sclipitoare și temerară a revoluției medicale și științifice din jurul drogurilor psihedelice și povestea fascinantă a experiențelor psihedelice ale autorului, care i-au schimbat viața.

Descriere CIP a Bibliotecii Naţionale a României:  Cum să-ți schimbi mintea. Ce ne învață noua știință a psihedelicelor despre conștiință, moarte, adicție, depresie și transcendență / Michael Pollan; trad. din engleză de Mihaela Sofonea. – București: Publica, 2019