Poate că nu depinde decât de noi să schimbăm lumea? Sau cel puțin lumea noastră, cea în sânul căreia evoluăm. Sunteți gata să vă vedeți viața de zi cu zi într-o altă lumină? Veți fi uneori zdruncinați în convingerile dumneavoastră. De exemplu, veți descoperi că posibilitatea nu este întotdeauna garantul armoniei relaționale sau că violența nu este întotdeauna apanajul celor răi.
Dați bună ziua în același fel, de la om la om și de la mască la mască, nu e chiar atât de ușor. Suntem impregnați de automatisme de supunere și de dominanță, blocați în fricile și apărările noastre. Punerea în practică, în salutul dumneavoastră, a primei fraze a declarației drepturilor omului (Toți oamenii se nasc egali în demnitate și în drepturi) vă va face să creșteți în stima și afecțiunea anturajului.
Prietenia este o bogăție infinită, ea ne hrănește în profunzime. E suficient să îi telefonezi unui prieten, ca să te simți încurajat în fața unei dificultăți.
Descriere CIP a Bibliotecii Naționale a României: Isabelle Filliozat; Ceilalți și eu. Cum să-ți dezvolți competențele sociale – Isabelle Filliozat; trad. Nicolae Baltă. – București, Editura Trei, 2011
Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi