Site de psihologie

Cărți pe care să le citești primăvara aceasta

Propunem 3 cărți pe care să le citiți primăvara aceasta la aer liber, în miresma florilor și ciripitul păsărilor.

”Invitația la vals” de Mihail Drumeș – Cartea își seduce încă de la primele pagini cititorul, iubirea dintre Tudor și Mihaela, pură și sinceră, poartă eroii pe aripile ei până când aceasta îl sperie pe unul din ei. Renunțarea la partener rupe pentru totdeauna legătura spirituală a acestora, chiar dacă, aparent, ea a durat transformându-se într-o căsătorie și un copil nenăscut. Orgoliul și demnitatea îi împiedică pe protagoniști să trăiască iubirea pe pământ, urmând s-o desăvârșească în cer.

”Maitreyi” de Mircea Eliade – Eroina romanului, Maitreyi Devi, fiica unui mare filozof indian, Surendranath Dasgupta, trăiește o dragoste mistică, s-ar putea spune, cu autorul cărții. Romanul introduce cititorul în lumea fascinantă a Indiei, a obiceiurilor și a tradițiilor orientale. Dasgupta refuză căsătoria lor, alungându-l pe Eliade, care, îndurerat, se refugiază în Himalaya pentru o vreme ca pustnic, în timp ce Maitreyi este supusă pedepselor crudului ei tată, după care se mărită forțat.

”Dragostea în vremea holerei” de Gabriel Garcia Marquez – Florentino Ariza, având însărcinarea de a duce o scrisoare la destinație, se îndrăgostește la prima vedere de fiica destinatarului. Din acea clipă, sentimentele pentru Fermina Daza nu mai încetează până la sfârșitul vieții. Trăiesc o poveste de dragoste „adolescentină”, interacționând doar prin scrisori ascunse de fiecare dată în alt loc. Aceștia găsesc modalități de a comunica și la distanțe mari, atunci când tatăl Ferminei consideră că fiica acestuia nu va avea niciodată viitorul dorit alături de Florentino Ariza. Aceasta devine soția unui renumit doctor, dacă dragostea mai are dreptul la existență aflați citind romanul.

Bucurați-vă de primăvară!

 

Accesați: Informații din domeniul psihologiei și conex