Carte de identitate – Sanda Nicola

Carte de identitate – Sanda Nicola

Există un termen limită până la care putem da vina pe părinţi pentru ceea ce nu ne-a ieşit în viaţă aşa cum am fi vrut. E absolut în regulă să te revolţi, să le conteşti autoritatea, dar ai grijă să te opreşti la timp. Opreşte-te înainte să te transformi într-un adult neterminat care se vaită la beţie că are un job de rahat pentru că a urmat o facultate care nu i-a plăcut, dar a insistat maică-sa să dea admitere acolo. Opreşte-te înainte să-ţi distrugi familia pentru că nu poţi să rezişti unei idile.

Ocaziile li se ivesc întotdeauna celor care perseverează, care nu se dau bătuţi uşor.

Există un termen limită până la care putem da vina pe părinţii noştri pentru că ţara este condusă de corupţi şi că nu trăim aşa cum am fi vrut. Termenul a expirat de mult, dar noi continuăm să ne răfuim unii cu ceilalţi. Şi fiecare nouă zi care ne prinde certaţi oferă noi posibilităţi iresponsabililor care au pus mâna pe putere să intervină între noi, să ne manipuleze şi să ne mai învrăjbească o dată. E timpul să lăsăm de la noi, să ne luăm în braţe părinţii, să le mulţumim pentru sacrificiul lor şi să-i apărăm de impostorii care le speculează slăbiciunile. Numai cu iubire şi iertare putem face asta, altă cale nu e!

Descriere CIP a Bibliotecii Naţionale a României: Nicola, Sanda; Carte de identitate/ Sanda Nicola – București: Storia Books, 2018

Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi