Biografii – septembrie 2017

Charles Darwin si Bear Grylls au schimbat lumea, fiecare in felul sau. Citeste-le povestea vietii neromantata, dar si alte existente demne de roman, printre care cea a lui Joan Didion, o carte cu adevarat impresionanta.

Supravietuitorii – Bear Grylls, Ed. Nemira

Autor prolific, Bear Grylls stie pretul supravietuirii. Dar nu e el primul. Louis Zamperini  a rezistat 47 de zile pe mare, ucigand rechini infometati numai pentru a fi prins si torturat. Marcus Luttrell, care nu se putea apara decat cu o mana, a tinut piept singur unei hoarde de talibani.

Anul gandirii magice – Joan Didion, Ed. Pandora

Joan Didion descrie anul de dupa moartea sotului ei, in care invata cum sa traiasca din nou de una singura. Si ii este cu atat mai greu, cu cat trebuie sa-si vegheze si fiica grav bolnava.

Autobiografia lui Charles Darwin – editata de Nora Barlow, Ed. Humanitas

Amintirile lui Charles Darwin, scrise pentru „copiii si nepotii mei”, descriu o perspectiva revelatoare asupra vietii si gandirii unui savant care a revolutionat nu doar studiul naturii, ci si felul in care ne vedem noi insine.

Spovedania unui preot ateu – Ion Aion, Ed. Curtea Veche

O meditatie provocatoare pe tema conditiei umane, dar si o cautare a divinului, a credintei, dincolo de superstitii, dincolo de dogme. Nascuta dintr-o experienta directa cu viata, tragica si tulburatoare, cartea refuza resemnarea.