50 de clasici – Psihologie. Tom Butler-Bowdon

Într-o călătorie care înglobează 50 de cărți și sute de idei și care parcurge mai mult de un secol în timp, 50 de clasici – Psihologie analizează unele dintre cele mai fascinante întrebări referitoare la ce ne motivează, la ce ne face să simțim și să ne comportăm așa cum o facem, dar și la cum funcționează creierele noastre și la cum ne creăm imaginea de sine. O conștientizare mai aprofundată a acestor lucruri ne poate conduce spre o autocunoaștere mai bună, spre o înțelegere mai bună a naturii umane, spre relații interumane mai bune și eficiență sporită – pe scurt, poate avea un impact major în viața noastră.

50 de clasici – Psihologie explorează scrierile unor figuri emblematice din domeniu, precum Freud, Adler, Jung, Skinner, James, Piaget și Pavlov, și, de asemenea, scoate în evidență lucrările unor gânditori contemporani, precum Gardner, Gilbert, Goleman și Seligman. Fiecărei cărți îi este dedicat un comentariu, dezvăluind, astfel, ideile principale și oferind un context pentru ideile discutate, oamenii și mișcările din jurul lor. Amestecul de titluri noi și vechi facilitează o incursiune în lucrările despre care cu siguranță că ați auzit măcar, chiar dacă nu le veți citi niciodată din scoarță în scoarță, împreună cu titluri mai noi, cu adevărat practice, care iau în considerare cele mai recente descoperiri științifice.

Cartea pune accentul pe conceptul de „psihologie pentru nonpsihologi”, pe cărți pe care le poate citi toată lumea și care pot aduce un plus de conștientizare și de înțelegere, sau care au fost scrise special pentru publicul larg. Pe lângă volumele semnate de psihologi, lista include titluri scrise de neurologi, psihiatri, biologi, de experți în comunicare și de jurnaliști, ba chiar de un lucrător portuar, de un expert în violență și de un romancier.

Descrierea CIP a Bibliotecii Naționale a României: 50 de clasici – Psihologie / Tom Butler-Bowdon, Editura Litera, 2019

Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi