Gordon Allport

Allport este unul dintre primii psihologi care se concentrează pe studiul personalității și este adesea numit unul dintre figurile fondatoare ale psihologiei personalității

3 comentarii

Gordon Allport a avut o influență profundă și durabilă în domeniul psihologiei. Este unul dintre primii psihologi care se concentrează pe studiul personalității și este adesea numit unul dintre figurile fondatoare ale psihologiei personalității.

Unul dintre proiectele sale inițiale a fost să treacă prin dicționar și să noteze fiecare termen care descria o trăsătură a personalității. Din acestea, a adunat într-o listă 4500 de trăsături diferite, el le-a organizat în trei categorii diferite de trăsături: trăsături cardinale, trăsături centrale și trăsături secundare.

Allport nu consideră că trecutul este cel care stăpânește prezentul. Oamenii nu sunt prizonierii conflictelor și experiențelor din copilărie, ei fiind influențați într-o măsură mult mai mare de situațiile prezente.

În 1963, Allport a primit premiul Medalia de aur de la Fundația Americană de Psihologie. În anul următor, a primit Premiul pentru Contribuția Științifică a APA.

Selecție din opere:

Vizitați: Articole de studiu – personalități în psihologie

3 comentarii la „Gordon Allport”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s